sobota, 8 grudnia 2012

Pstrąg łososiowy na warzywach

Dzisiaj zrobiłam pyszną rybkę,polecam wszystkim :-)

Pstrąg łososiowy (świeży filet) 270g
10cm por jasna część
1 marchew dł. 10cm
1 łyżka olej
1 łyżka oliwa
sól morska,pieprz czarny (młynek) wg.uznania
1 łyżeczka sok z cytryny

Rybę umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.Następnie skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć-odstawić.
Umyte warzywa pokroić w julliene i podsmażyć do lekkiej miękkości na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju,soli i pieprzu - odstawić.
Patelnię grillową posmarować oliwą i ugrillować rybę z obu stron.

Na talerz wyłożyć warzywa a na warzywa położyć rybę.Popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i można podawać np. z ulubionym sosem lub solo. Smacznego :)

Pstrąg łososiowy jest bardzo soczysty i przepyszny :)


8 komentarzy:

  1. i u ciebie pstrąg, rybka jak zawsze apetyczna i pięknie podana.

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniałe danie ;) bardzo mi się podoba jak pokroiłaś warzywa... to dodaje elegancji ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna rybka, ślicznie podana, u mnie wczoraj był pstrag w wersji z karmelizowaną marchwią(kuchnia lidla), pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzisiaj będzie na obiad pstrąg łososiowy (wczoraj kupiłam w lidlu)na warzywach. Już robiłam wcześniej i bardzo nam smakował.Prosty przepis , polecam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo dziekuję i cieszę się że smakowało :-)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .