Pstrąg łososiowy (świeży filet) 270g
10cm por jasna część
1 marchew dł. 10cm
1 łyżka olej
1 łyżka oliwa
sól morska,pieprz czarny (młynek) wg.uznania
1 łyżeczka sok z cytryny
Rybę umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.Następnie skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć-odstawić.
Umyte warzywa pokroić w julliene i podsmażyć do lekkiej miękkości na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju,soli i pieprzu - odstawić.
Patelnię grillową posmarować oliwą i ugrillować rybę z obu stron.
Na talerz wyłożyć warzywa a na warzywa położyć rybę.Popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i można podawać np. z ulubionym sosem lub solo. Smacznego :)
Pstrąg łososiowy jest bardzo soczysty i przepyszny :)

Aż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńByło pyszne,dziękuję Goa :-)
Usuńi u ciebie pstrąg, rybka jak zawsze apetyczna i pięknie podana.
OdpowiedzUsuńDzieki berenika :-)
Usuńwspaniałe danie ;) bardzo mi się podoba jak pokroiłaś warzywa... to dodaje elegancji ;)
OdpowiedzUsuńPyszna rybka, ślicznie podana, u mnie wczoraj był pstrag w wersji z karmelizowaną marchwią(kuchnia lidla), pycha:)
OdpowiedzUsuńDzisiaj będzie na obiad pstrąg łososiowy (wczoraj kupiłam w lidlu)na warzywach. Już robiłam wcześniej i bardzo nam smakował.Prosty przepis , polecam.
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuję i cieszę się że smakowało :-)
OdpowiedzUsuń