wtorek, 4 września 2012
Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą
Dzisiaj zaproponuję pyszne koperty z piersi indyka.
Robi je się dosyć szybko a w smaku są przepyszne :-) POLECAM :)))
Na dwie porcje :
2 sznycle z fileta indyka (po 150g każdy)
1 malutka i cieniutka cukinia
6 plastrów ser mozzarella
sól morska,pieprz kolorowy,przyprawa do kurczaka wg.uznania
1 jajko surowe
bułka tarta
olej do smażenia
Umytą cukinię kroimy w cienkie paseczki wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw.Następnie przesmażamy ją z odrobiną oleju i dodatkiem soli często mieszając do tego momentu aż lekko zmięknie - odstawiamy.
Umyte sznycle rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.Na środek każdego płata układamy po trochę cukini i na to po trzy plastry sera.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie krótsze do wewnątrz (na tzw.kopertę)
Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce.Odstawiamy żeby się uleżały.Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił)
Podajemy z czym kto lubi :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ale to musi być pyszne. :) Na pewno spróbuję!
OdpowiedzUsuńJest pyszne spróbuj :)
UsuńWyglądają pysznie;)
OdpowiedzUsuńDzięki :=)
UsuńZawsze powtarzam.Najlepsze są proste przepisy,a ten jest godny mistrza.Pięknie podany i wykonany.Christopher
OdpowiedzUsuńDziękuję ^^
Usuńgenialne!
OdpowiedzUsuńJak zwykle wyszło pysznie
OdpowiedzUsuńTo zdecydowanie danie z efektem wow, niesamowite kolory i na pewno jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńwyszło PRZEPYSZNE!!Moja 3letnia córeczka zajadałą sie nimi;)polecam;)
OdpowiedzUsuńCieszę się że malutkiej smakowało :-)
UsuńNie dość że muszą być smaczne, to jeszcze pięknie podane! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
UsuńMuszę koniecznie zrobić! Na pewno zaskoczę każdego:) świetny pomysł, dziękuję za przepis.
OdpowiedzUsuńbuźka
Jesli tylko lubicie cukinie to napewno wam posmakuje:) dziękuję za odwiedzinki i przesyłam buziaki muaaa:***
UsuńNo nieee, że ja dopiero trafiłam na ten przepis! Piękne kolory i ta panierka... Do natychmiastowego wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne dziękuję :)
Usuń