środa, 10 sierpnia 2011

Wołowina na Ostro z fasolą

Ostro ale smacznie.Polecam :-)


 Będzie potrzebne nam na przygotowanie:


  • 1/2 kg polędwica wołowa
  • 4 duże pieczarki
  • 2 papryczki chili
  • 8 łyżek ocet winny z czerwonego wina
  • 6 łyżek sos sojowy ciemny
  • 1 puszka fasoli konserwowej białej
  • 15g czosnek płatki podsuszane
  • 4 łyżki oliwa
  • 1/2 pęczka natki pietruszki (grubo posiekanej)
PRZYGOTOWANIE:
Mięso myjemy-osuszamy. Kroimy w poprzek a następnie w kostkę lub w paski jak kto woli. Na rozgrzany wok dodajemy oliwe,następnie wrzucamy mięso.Obsmażamy z każdej strony.Dolewamy ocet winny-mieszamy delikatnie potrząsając wokiem .Wszystko dusimy około pół godziny (chyba że mięso jest stare to dłużej-ja trafiłam akurat na super mięciutkie) Myjemy paryczke chili i kroimy w krążki włacznie z ziarenkami.Pieczarki obieramy i kroimy w grube plastry.Jak nam ocet winny odparuje wrzucamy papryczke,pieczarki i płatki czosnku-mieszamy.Nastepnie dolewamy sos sojowy i dodajemy odcedzoną fasole.Wszystko razem dusimy jeszcze około siedem minut i gotowe. Podajemy na gorąco z ryżem,obficie posypując natką pietruszki :) 



SMACZNEGO . . . . . .

                    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .