wtorek, 9 sierpnia 2011

Ogórkowe Mielone

Teraz robimy kotleciki :)






Inna odsłona kotletów mielonych.Robiłam już je wiele razy i jak dla nas są pyszniutkie :-)



SKŁADNIKI:

  • 25 dkg mięso wieprzowe (ja miałam od szynki)
  • 25 dkg mięso wołowe ( ja miałam antrykot)
  • 3 duże ogórki konserwowe
  • 1 bułka (czerstwa)
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 jako
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • sól,pieprz(wg.uznania)
PRZYGOTOWANIE:
Bułeczke moczymy w letniej wodzie,następnie ją mocno odciskamy. Mięso mielimy. Czosnek i cebulkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.Ogórki kroimy w drobną kosteczke. Do miski wkładamy mięsko dodajemy ogórki,cebulkę,czosnek,jajo i doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy mięsko na głdka masę,formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)



           SMACZNEGO :-)


3 komentarze:

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .