czwartek, 12 czerwca 2014

Wątróbka drobiowa z Papryką i Bambusem








  • Smakowało przepysznie :) 
  • Proszę wybaczyć jakość filmiku ponieważ sama gotuję,kręcę jednym słowem robie wszystko jedną ręką :D


500g wątróbki drobiowej
1/2 papryki czerwonej pokrojonej w średnią kostkę
100g bambusa odsączonego i pokrojonego na mniejsze części
3 cebule pokrojone w krążki
olej,sól morska ziołowa,pieprz czarny świeżo mielony

Oczyszczoną,umytą i osuszoną watróbkę wrzucamy na rozgrzany olej,delikatnie solimy i pieprzymy i smażymy z obu stron.

Do dobrze wysmażonej watróbki dodajemy paprykę z bambusem oraz cebulę.
Całość jeszcze doprawiamy solą,papryka czerwoną w proszku i pieprzem-mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy do miękkości warzyw na wolnym ogniu.
Jak warzywa są miękkie wykładamy na talerz,dekorujemy i podajemy np. z chlebkiem i ogóreczkiem małosolnym :)

Smacznego :-)

6 komentarzy:

  1. Super Ewcia, jestem pod wrażeniem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię wątróbkę, ale robiłem ostatnio trochę lżejsze potrawy bo pogoda była tak upalna, że na smażone nie miałem ochoty, robiłem za to np. tartę z rabarbarem (Jak zrobić tartę)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzisiaj było chłodniej dlatego na 'szybkęsa' ją przygotowałam :) Oglądałam Twój filmik bardzo fajny taki profesjonalny :) Pozdrawiam Ewa . . .

      Usuń
  3. Ja jestem zachwycona tym przepisem!
    Bardzo lubię wątrubke i zazwyczaj robie z jabłkiem...a tu proszę taka inspiracją!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gosiu bardzo mnie to cieszy :) Dziękuję pięknie i pozdrawiam :-)

      Usuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .