500g wątróbki drobiowej
1/2 papryki czerwonej pokrojonej w średnią kostkę
100g bambusa odsączonego i pokrojonego na mniejsze części
3 cebule pokrojone w krążki
olej,sól morska ziołowa,pieprz czarny świeżo mielony
Oczyszczoną,umytą i osuszoną watróbkę wrzucamy na rozgrzany olej,delikatnie solimy i pieprzymy i smażymy z obu stron.
Do dobrze wysmażonej watróbki dodajemy paprykę z bambusem oraz cebulę.
Całość jeszcze doprawiamy solą,papryka czerwoną w proszku i pieprzem-mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy do miękkości warzyw na wolnym ogniu.
Jak warzywa są miękkie wykładamy na talerz,dekorujemy i podajemy np. z chlebkiem i ogóreczkiem małosolnym :)
Smacznego :-)
Super Ewcia, jestem pod wrażeniem :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Madziu,pomału sie uczę :)
Usuńlubię wątróbkę, ale robiłem ostatnio trochę lżejsze potrawy bo pogoda była tak upalna, że na smażone nie miałem ochoty, robiłem za to np. tartę z rabarbarem (Jak zrobić tartę)
OdpowiedzUsuńDzisiaj było chłodniej dlatego na 'szybkęsa' ją przygotowałam :) Oglądałam Twój filmik bardzo fajny taki profesjonalny :) Pozdrawiam Ewa . . .
UsuńJa jestem zachwycona tym przepisem!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wątrubke i zazwyczaj robie z jabłkiem...a tu proszę taka inspiracją!
Gosiu bardzo mnie to cieszy :) Dziękuję pięknie i pozdrawiam :-)
Usuń