czwartek, 24 października 2013

Halibut w pomidorach







Ryba wyszła pyszna i soczysta.Polecam ją wszystkim smakoszom halibuta !!!

700g halibuta
sok z połowy cytryny
1 duży pomidor
1 mała cebulka czerwona
1 łyżka drobno posiekanego koperku
1 łyżka dobrego oleju + troszke do wysmarowania blaszki
sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania


Z pomidora usuwamy skórkę i kroimy w drobną kosteczkę.Dodajemy koperek i drobniusieńko posiekana cebulkę oraz olej.Całość delikatnie solimy,pieprzymy i mieszamy.
Rozmrożona rybę dzielimy na 4 części,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kazdą porcje kropimy sokiem z cytryny,solimy i pieprzymy z obu stron.
Przekładamy do blaszki wysmarowanej olejem.Na każdą porcję halibuta nakładamy a'la salsę pomidorową,przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w 180*C grzanie góra 20 minut i gotowe.

Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)

1 komentarz:

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .