poniedziałek, 13 maja 2013

Krokieciki z chlebka




Dzisiaj zapraszam na pyszne,chrupiące krokieciki z chleba.



Krokieciki z chlebka

6 kromek chleba pszennego (te kromki ze środka bo sa większe)
6 plasrów sera żółtego np. gouda
6 dużych pieczarek
sól,pieprz świeżo mielone wg.uznania
olej do smażenia
1 surowe jajko + bułka tarta do obtoczenia krokietów

Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki.Podsmazamy na odrobinie oleju z dodatkiem soli i pieprzu(tak doprawić żeby nie było za mdłe) do odparowania płynu który sie wytworzy--odstawiamy do ostygnięcia.

Z kromek chleba odcinamy skórki i za pomocą wałka je wałkujemy na cienkie placki.
Na rozwałkowane placki kładziemy po plasterku sera i po porcji pieczarek.Całość rolujemy i panierujemy.Najpierw w rozmąconym jajku a następnie w bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju z każdych stron aż ser sie roztopi i gotowe.
Podajemy np. z ketchupem :)

4 komentarze:

  1. super ciekawa propozycja,sprobuje z chleba tostowego z papryka,cebula i czosnkiem

    OdpowiedzUsuń
  2. wspanialy blog

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe połączenie - jestem mile zaskoczony :) Spróbowałbym ze smażoną cebulką (oczywiście + ) Mój smak jest bliski ideału ;) Trzymaj tak dalej i unowocześniaj :) A Będziesz Wielka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję :) Farsz sobie można robić oczywiście wg.własnego pomysłu :-)

      Usuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .