środa, 27 marca 2013
Łosoś z chrzanem i musztardą
Obawiałam się troszkę że chrzan zabije smak ryby,ale byłam w błędzie.Łosoś wyszedł niesamowicie smaczny.Polecam !!!
Łosoś z chrzanem i musztardą
250g łososia świeżego
1 płaska łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
1 płaska łyżeczka chrzanu wiejskiego
sok z dwóch plastrów cytryny
2 płaskie łyżeczki drobno posiekanego koperku świeżego
sól morska świeżo mielona wg.uznania
Z łososia usuwamy skórę,myjemy , osuszamy paierowym ręcznikiem i dzielimy na dwie porcje.
Następnie przekładamy kawałki ryby do wysmarowanego naczynia żaroodpornego olejem.
Porcje ryb solimy,kropimy cytryną i smarujemy musztardą oraz chrzanem a wierzch posypujemy posiekanym koperkiem.
Przykrywamy i pieczemy w 180*C ( środkowa półka-grzanie góra) 20 minut i gotowe....
Podajemy z ulubionymi dodatkami....
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ja też zastanawiałabym się nad chrzanem, ale skoro mówisz, że wyszło super to i ja spróbuję
OdpowiedzUsuńuwielbiam łososia ;d
OdpowiedzUsuńMogę go jeśc naokrągło;)
OdpowiedzUsuń