środa, 27 marca 2013

Łosoś z chrzanem i musztardą




Obawiałam się troszkę że chrzan zabije smak ryby,ale byłam w błędzie.Łosoś wyszedł niesamowicie smaczny.Polecam !!!


Łosoś z chrzanem i musztardą

250g łososia świeżego
1 płaska łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
1 płaska łyżeczka chrzanu wiejskiego
sok z dwóch plastrów cytryny
2 płaskie łyżeczki drobno posiekanego koperku świeżego
sól morska świeżo mielona wg.uznania

Z łososia usuwamy skórę,myjemy , osuszamy paierowym ręcznikiem i dzielimy na dwie porcje.
Następnie przekładamy kawałki ryby do wysmarowanego naczynia żaroodpornego olejem.
Porcje ryb solimy,kropimy cytryną i smarujemy musztardą oraz chrzanem a wierzch posypujemy posiekanym koperkiem.
Przykrywamy i pieczemy w 180*C ( środkowa półka-grzanie góra) 20 minut i gotowe....
Podajemy z ulubionymi dodatkami....

3 komentarze:

  1. Ja też zastanawiałabym się nad chrzanem, ale skoro mówisz, że wyszło super to i ja spróbuję

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .