czwartek, 28 marca 2013

Jajka na wielkanocne śniadanko




Szybkie i proste w przygotowaniu jajka na śniadanie,do tego ślicznie prezentują się na stole :)


Na dwie osoby:

3 jajka kurze
2 kopiaste łyżki dobrego majonezu
1 łyżeczka ćwikły z chrzanem
zielona pietruszka ewentualnie por do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek.
Do miseczki dajemy majonez i ćwikłę z chrzanem.
Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Ugotowane jajka przekrawamy na pół wzdłuż i na każdą połówkę wykładamy różową masę.
Układamy na talerzu,dekorujemy i podajemy na śniadanie :)

4 komentarze:

  1. ale ładne są z dodatkiem ćwikły :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kolorowych, zdrowych wesołych i pysznych Swiat!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł,ładnie wyglądają, ciekawe jak smakują bo takich jeszcze nie jadłam. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Iwonko smakują jak wyglądają,spróbuj kiedyś to zobaczysz :) Ściskam mocno :)

      Usuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .