Po krótkim chorobowym postanowiłam zrobic dla nas pyszne roladki :)
POTRZEBUJEMY:
Na dwie osoby:
2 plastry mięsa z piersi indyka
1 mała marchew
1/2 cebuli
1/4 papryka czerwona
ser żółty (u mnie salami po pięć pół krążków na pierś)
2 łyżeczki przyprawa do kurczaka (złocista)
1 łyżeczka czosnek granulowany
sól,pieprz(wg.uznania)
4 gałązki nać pietruszki
Obraną marchew gotujemy do miękkości,studzimy i kroimy ją w krążki.
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę a natke siekamy.
Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię żeby nie porozrywać mięsa.
Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem.Kładziemy folię spożywczą a na nią rozbite plastry mięsa.
Następnie na nich układamy koleino.Ser,marchew,cebulę,paprykę i posypujemy natką.
Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (końce możemy sobie związać nitką)
.W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze mięsne cukiereczki i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i gotowe.
Podajemy z czym kto lubi :-)
SMACZNEGO :=)
niam! własnie zrobiłam sie głodna, a Ty mi tu z takimi pysznościami :)
OdpowiedzUsuńale powiem Ci, ze własnie dałaś mi inspiracje na dzisiejszy obiad!
Ola
ale mi smaka narobiłaś!!! pięknie pokazane, aż chce się wycmokać monitor!
OdpowiedzUsuńcudownie wyglądają te roladki!:)
OdpowiedzUsuńmniam!
obserwujemy?
roladki bomba i te kolory fajny pomsył.
OdpowiedzUsuń