czwartek, 8 grudnia 2011

Koreczki śledziowe

A tam bedziemy sobie żałować.Znowu śledzik na kolację.Tylko tyle że tym razem w formie koreczków ;)



Potrzebujemy:

6 płatów śledzi w oleju (Matjas)
1 słoik ogórków (korniszony z papryką bardzo dobre właśnie są z tej firmy Provitus)
2 cebulki małe czerwone


Śledzie moczymy w zimnej wodzie-osuszamy ręcznikiem papierowym.
Cebulkę obieramy.Wszystko kroimy w krążki a paprykę w kostkę.
Do wycięcia kółek śledziowych użyłam kieliszka.
Następnie wszystko nadziewamy na patyczki.
Czyli najpierw:
Krążek śledzia,ogórek,cebulka,śledż,ogórek i na koniec kostkę papryki.Tak robimy do wyczerpania składników
Mozna sobie oczywiście ułożyć wg.własnego gustu. Układamy na talerzu dekorujemy i gotowe.
Z reszty śledzi jakie nam zostały po wycięciu kółeczek możemy sobie zrobic sałatkę śledziową.... :-)

Smacznego :=)

8 komentarzy:

  1. jak śledziki to ja pierwsza w kolejce!!

    OdpowiedzUsuń
  2. ale narobilas mi ochoty na koreczki :)
    jak bedziesz miala chwile to zapraszam do nas :) http://bemymusthave.blogspot.com/search/label/Kuchnia
    Marty

    OdpowiedzUsuń
  3. be my must have, oczywiście odwiedzę was :-) I dziekuję Wam i tobie Olu :***

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziewczyno, Ty to masz pomysły! Kolejna świetna przystawka ze śledzikiem! http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/

    OdpowiedzUsuń
  5. te koreczki wyglądają rewelacyjnie,

    OdpowiedzUsuń
  6. Z trzech dość zwyczajnych składników waczarowałaś takie rewelacyjne koreczki.

    OdpowiedzUsuń
  7. Chyba można też podać na Wigilię:)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .