piątek, 12 sierpnia 2011

Kolacyjka na ciepło czyli ,Jajecznica z boczkiem i świeżą bazylią

Smaczna jajecznica z dodatkiem pachnącej bazylii.
Oczywiście składniki na jedną osobę ;)

                            

  • 3 jajka

  • 4 plastry boczku (Duński)

  • 12 listków świeżej bazylii

  • 1 łyżka masła

  • sól (wg.uznania)


  • Na patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy pokrojony boczek i smażymy. Jajka roztrzepujemy w miseczce po czym dodajemy do nich posiekana bazylię. Jak boczek nam się usmazy dodajemy rozbełtane jajka dodajemy odrobinke soli i mieszamy. Smażymy do momentu ścięcia sie jajek.Podajemy na gorąco z pieczywem. 
                                                       
    SMACZNEGO. . . . . .

    2 komentarze:

    1. wszystko ok. ale jak na kolacje to za tlusto, za ciezko,i niezdrowo. KAMILA

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. ee tam jak ktoś ma zdrowy żołądek to dlaczego nie ? Ja nie mówię zeby robić o 22:45 jak jest w poście (bo mam zegar nieustawiony) tylko do 18 spokojnie można sobie zrobić i wszamać :) Pozdrawiam Ewa :)

        Usuń

    Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .