sobota, 31 maja 2014

Pomidory w jogurcie naturalnym






  • Chyba każdy je lubi i zna mniam !!! Nic prostszego a pysznego :-)

    Na dwie porcje:
    2 duże mięsiste dojrzałe pomidory
    1 pęczek grubego szczypioru
    1 mały jogurt naturalny
    sól morska świeżo mielona
    pieprz czarny świeżo mielony

    Pomidory i szczypior myjemy pod bieżącą gorącą wodą.Następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Do miski dodajemy posiekany szczypior i pokrojone w ósemki pomidory.Całość oprószamy solą i pieprzem.
    Zalewamy jogurtem naturalnym i mieszamy.
    Rozkładamy na talerze i podajemy lekko schłodzone np. jako dodatek do obiadu.

3 komentarze:

  1. Bardzo często robię takie pomidory do obiadu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Ja nie Madziu,Ja daje octu jak sobie robie same pomidorki z cebulką ciutke oleju i octu mmm :D

      Usuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .