środa, 16 kwietnia 2014

Pasta z makreli 2




Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu jak smaki sie przegryzą.Zajadamy z ulubionym pieczywem lub możemy nia faszerowac jajka :)

Pasta z makreli 2

1 makrela (taka średnia)
1 jajo kurze
1 mała czerwona cebula
1 łyżka dobrego masła
1 garść drobno posiekanego szczypiorku
2 łyżki dobrego majonezu
pieprz czarny świeżo mielony wg.uznania

Z makreli ściagamy skórę (odrzucamy ości),obrywamy jej mięso i przekładamy do miski.Następnie łyżką ją rozdrabniamy jak najdrobniej.
Jajko gotujemy na twardo,studzimy i drobno siekamy. Cebule obieramy płuczemy,osuszamy i również drobno siekamy.
Przekładamy do misy z makrelą,dodajemy masło,majonez i szczypiorek.
Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.Wkładamy do lodówki żeby się schłodziła i gotowe.
Podajemy z ulubionym pieczywem .
Smacznego :-)

1 komentarz:

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .