niedziela, 2 marca 2014
Roladki nadziane papryką
Roladki wyszły bardzo pyszne. Na talerzu ładnie się prezentują bo są kolorowe i cieszą oko :)
2 pojedyncze piersi z kurczaka (bez polędwiczek)
po 1/4 papryki (czerwona,żółta,zielona)
150 gram startego sera żółtego ( u mnie gouda)
olej rzepakowy do smażenia
1 jajo surowe kurze
bułka tarta
Przyprawy wg.uznania:
sól morska ziołowa Kamis (młynek),ognista mieszanka przypraw Kamis (młynek),papryka słodka w proszku
Umyte i osuszone papryki kroimy w cienkie paski a potem siekamy w drobniutką kostkę. Przekładamy na rozgrzany olej,posypujemy solą morską ziołową oraz przyprawa ognistą i smażymy mieszając do lekkiego zwiędnięcia papryk,gotowe przekładamy do miski. Jak ostygną dodajemy ser żółty i całość mieszamy - odstawiamy.
Umyte piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy solą morską i ognistą mieszanką przypraw, posypujemy papryką czerwoną .Na środek każdego płata układamy farsz paprykowy.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie w rulon.
Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce tartej.Odstawiamy na chwilke do lodówki żeby się uleżały.Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił)
Podajemy z czym kto lubi :-)
Smacznego ->
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mniam :)
OdpowiedzUsuńbyło ;) dzięki :)
UsuńBardzo smakowite roladki.
OdpowiedzUsuń