piątek, 6 września 2013

Wątróbka z cebulką i szpinakiem





Szpinak,wątróbka i cebula = pysznie :)

Wątróbka z cebulką i szpinakiem

400g wątróbki drobiowej
szpinak (u mnie mrożony) 3 kulki ale mozna a nawet trzeba dodać więcej
1 cebula pokrojona w pół krążki
1 kostka czosnkowa
1 łyżka masła
olej do smażenia
sól morska,pieprz świezo mielone wg.uznania

Wątróbkę,myjemy,usuwamy błonki i odsączamy na reczniku papierowym. Solimy i pieprzymy z każdych stron.

Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy szpinak i kostkę czosnkową.Dusimy do całkowitego odmarzniecia szpinaku i odparowania płynu.Przekładamy na talerz.

Tę samą patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym,wlewamy olej i smażymy wątróbkę z cebulką.

Jak wątróbka i cebula już są gotowe dodajemy wcześniej przygotowany szpinak. Całość jeszcze smażymy na wolnym ogniu mieszając parę minut i możemy podawać...

3 komentarze:

  1. Szpinak + czosnek to najlepsze połączenie!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam i szpinak i wątróbke ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. przyznam szczerze tak nie łączyłam ale wygląda bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .