piątek, 6 września 2013
Wątróbka z cebulką i szpinakiem
Szpinak,wątróbka i cebula = pysznie :)
Wątróbka z cebulką i szpinakiem
400g wątróbki drobiowej
szpinak (u mnie mrożony) 3 kulki ale mozna a nawet trzeba dodać więcej
1 cebula pokrojona w pół krążki
1 kostka czosnkowa
1 łyżka masła
olej do smażenia
sól morska,pieprz świezo mielone wg.uznania
Wątróbkę,myjemy,usuwamy błonki i odsączamy na reczniku papierowym. Solimy i pieprzymy z każdych stron.
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy szpinak i kostkę czosnkową.Dusimy do całkowitego odmarzniecia szpinaku i odparowania płynu.Przekładamy na talerz.
Tę samą patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym,wlewamy olej i smażymy wątróbkę z cebulką.
Jak wątróbka i cebula już są gotowe dodajemy wcześniej przygotowany szpinak. Całość jeszcze smażymy na wolnym ogniu mieszając parę minut i możemy podawać...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szpinak + czosnek to najlepsze połączenie!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam i szpinak i wątróbke ;)
OdpowiedzUsuńprzyznam szczerze tak nie łączyłam ale wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuń