sobota, 21 września 2013

Piersi szczawiowo-serowe







To danie jest dla wielbicielu szczawiu.Farsz jest lekko kwaskowaty . . . .
Jak dla mnie booooomba !!!

Na cztery porcje :

Piersi szczawiowo-serowe

1 duży pęczek szczawiu (same listki)
2 pojedyncze piersi z kurczaka
2 spore duże łyżki sera Favita
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
Przyprawy:
sól,pierz świeżo mielone,przyprawa do kurczaka-złocista

Szczaw myjemy-osuszamy i siekamy drobno.Podsmażamy na maśle z dodatkiem obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku oraz serem Favita (nie dodajemy soli) - odstawiamy.

Z umytych i osuszonych piersi odcinamy polędwiczki a następnie każdą przecinamy na pół wzdłóż żeby powstały cztery płaty. Kazdy płat rozbijamy przez folię/woreczek na cieniutki plasterek.

Każdy plaster mięsa delikatnie solimy,pieprzymy i posypujemy odrobiną przyprawy do kurczaka.Na nich rozsmarowujemy wczesniej przygotowaną masę szczawiowo-serową.

Następnie zawijamy ,jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu i grillujemy.

Podajemy od razu po przygotowaniu z dowolnymi dodatkami ...
SMACZNEGO . . .

3 komentarze:

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .