poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Nadziana bagietka na gorąco



Witam serdecznie .
Jeśli ktoś nie jadł jeszcze śniadanka to zapraszam na wypasioną bułę :)

 Nadziana bagietka na gorąco
1 sztuka bagietka o śr.28-30cm
1/3 papryki czerwonej
1/3 papryki zielonej
1/3 papryki żółtej
2 cienkie parówki (ja miałam bananowe)
SKŁADNIK DODATKOWY:
100g sera mozzarella tartego
olej do smażenia ok.2 łyżki
Przyprawy:
Sól morska,pieprz świeżo mielony,czosnek granulowany,przyprawa do pizzy wg.uznania
PONADTO:
Folia aluminowa

Papryki i parówki kroimy w kosteczkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw do lekkiej miękkości papryk-odstawiamy.

Farsz przekładamy do miski dodajemy ser mozzarella i całość mieszamy.
Z bagietki odcinamy końcówki i wydrążamy z nich miąższ.Następnie napychamy do bułki farsz ugniatając łyżką.Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 15 minut.
Po tym czasie rozwijamy (Uwaga gorące!!!) kroimy na kromeczki i podajemy np. z ulubionym sosem :)

* Z tej porcji farszu możemy napełnić dwie bagietki :)



5 komentarzy:

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .