niedziela, 15 listopada 2015

Jajka faszerowane anchois i szczypiorkiem




Jajka na przystawkę,jajka na śniadanie,jajka na Wielkanoc,jajka na imprezę, jajek nigdy dość ;)


3 duże jajka kurze
4 filety anchois odsączone z oleju
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 duża łyżka dobrego majonezu
pieprz świeżo mielony

Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone,obrane każde kroimy na pół wzdłuż.
Wyjmujemy żółtka,wkładamy do miseczki,dodajemy drobno pokrojone (posiekane) fileciki anchois,dwie łyżki szczypiorku i majonez.  Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.
Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki w puste dołki w białkach. Układamy na talerzu,posypujemy resztą szczypiorku i gotowe :)

* soli nie dodajemy bo anchois są bardzo słone.

6 komentarzy:

  1. Smaczne 😋 muszę zrobić ale wynika z przepisu że będzie wyśmienite śniadanie pozdrawiam buziaki 😘

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubie niemal wszystkie pasty jajeczne, taką robiłam w zeszłym roku na wielkanoc. Prawdę mówiąc już o niej zapomniałam.

    OdpowiedzUsuń
  3. trafiłam dziś na pani stronę, czuję że będę stałym gościem, dziękuję

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .