sobota, 28 listopada 2015

Kulki z białej kiełbasy z serem topionym





Jak są gorące to ser się fajnie ciągnie ;) 

Kuleczki, świetnie smakują na zimno w formie przystawki np. jedna kuleczka,ogóreczek i setka :D

Z tej porcji wyszło mi 8 kulek


3 białe kiełbasy surowe
serek topiony (śmietankowy)
1 ząbek czosnku
bułka tarta
olej do smażenia

Z kiełbasek ściągamy flaka (osłonkę) przekładamy do miski.Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek-mieszamy.
Z serka robimy kuleczki (wielkość jaka nam się uda)
Na zwilżoną dłoń nakładamy porcję mięsa i robimy placek,na niego nakładamy kulkę sera i zamykamy dokładnie dłońmi formując kulki.
Każdą panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.
Odsączamy na rę czniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.

4 komentarze:

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .