wtorek, 20 maja 2014

Mój a'la paprykarz






Miałam przyjemność dostać rybki od firmy GRAAL do testowania. Na pierwszy rzut poszły Filety ze śledzia w sosie pomidorowym i zrobiłam z nich takie smarowideło czyli a'la paprykarz. Wyszedł smaczny :)

Pamiętajmy że ryby dostarczają naszemu organizmowi wiele drogocennych wartości odżywczych !

* Proszę pamiętać że jeśli lubimy bardziej pomidorowy paprykarz możemy dodać więcej koncentratu pomidorowego . . .




Mój a'la paprykarz

2 puszki konserwy rybnej 200g (ja miałam firmy GRAAL ' Filety ze śledzia w sosie pomidorowym))

60g ryżu białego

1 mała cebula

1/2 małej papryki czerwonej

1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

3 łyzki oleju rzepakowego

sól i pieprz do smaku

Konserwy przekładamy do miski i rozdrabniamy łyżką jak najmocniej.

Na rozgrzanym oleju przesmażamy drobno posiekaną cebulę i drobno pokrojoną paprykę,odstawiamy do wystygnięcia.

Ryż gotujemy tak troszkę żeby był lekko rozgotowany,odstawiamy do wystygnięcia.

Do miski z rybą przekładamy przestudzoną cebulę z paryką,dodajemy ryż i koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku solą,pieprzem i mieszamy.

Podajemy do pieczywa.

Najlepiej na drugi dzień jak ładnie nam się schłodzi a składniki przejda sobą.

Smacznego :-)

 


 

3 komentarze:

  1. A ja właśnie sobie zakupiłam paprykarz bo miałam ochotę - szkoda , że tak daleko mieszkasz bo bym wpadła na śniadanie :D Super sprawa - następnym razem wypróbuję Twój przepisik :)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .