poniedziałek, 27 stycznia 2014

Kukurydziana miruna





Ryba jest smaczna i chrupiąca.Jeśli ktoś nie lubi kaszy kukurydzianej to może zastąpić ją mąką kukurydzianą . . .


350g miruny ze skórą (filet)
1 szklanka kaszy kukurydzianej
3 łyżki suszonej natki pietruszki
1 surowe jako kurze
sok z połowy cytryny
fisch masala,pieprz i sól morska świeżo mielone wg.uznania
olej rzepakowy do smażenia

Umytego,osuszonego fileta kroimy na porcje (u mnie wyszło 6 )
Każdą porcję kropimy cytryną przyprawiamy i wyżej wymienionymi przyprawami z obu stron.
Kaszę kukurydzianą łączymy z natką i mieszamy.
Każdy kawałek ryby moczymy w rozmąconym jajku,pózniej w kaszy i smażymy na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami . . .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .