wtorek, 7 stycznia 2014

Jajka z tuńczykiem



Jajka z tuńczykiem idealnie pasują  na przystawkę :-)


6 dużych kurzych jaj
4 łyżki tuńczyka z oleju
1 duża łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki dobrego majonezu
sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania

Jajka ugotować na twardo,ostudzić obrać ze skorupek i przekroić na połówki.

Do miski włożyć tuńczyka i za pomocą widelca rozdrobnić,dodać żółtka z jajek,natkę i majonez.
Całość posolić , popieprzyć i wymieszać w miarę możliwości na gładką masę.
Białka jajek wypełnić farszem ,schłodzić i możemy podawać . . . .

3 komentarze:

  1. Jajka są z tuńczykiem, a w składnikach pojawił się nawet łosoś;) Pięknie wyglądają, chyba się skuszę na przygotowanie takich jajek:) Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję już poprawiłam :-) Do farszu Gosiu możesz sobie dodać szczypiorku,albo drobno posiekanej cebulki jak lubisz ja akurat nie miałam hihi ;)

      Usuń
  2. Właśnie takie ostatnio robiłam :)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .