piątek, 15 listopada 2013

Karkówka z grilla






Pyszna i bardzo soczysta karkóweczka--Polecam :)

2 grube plastry mięsistej karkówki 
Na marynatę:
Czosnek płatki suszone
Rozmaryn suszony
Sól morska gruboziarnista
Chili płatki suszone
Gożdziki suszone
Kulki jałowca
Papryka czerwona w proszku
Olej
* (wszystkie przyprawy na marynatę wg.uznania)

Każdy kawałek mięsa umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym -odstawić.
Do moździerza dodać wszystkie w/w przyprawy na marynatę oprócz oleju i ubić/rozetrzeć  jak najmocniej sie uda . Przesypać do kubka/miseczki dodać olej zeby było lekko płynnie i wymieszać całość.
Mięso przełożyć do szerszej misy wlać marynatę i dobrze ją wmasować w karkówkę.Włożyc na 2-3 godziny do lodówki.
Rozgrzać grill (u mnie elektryczny) i grillować do miękkości mięsa. .  .

Smacznego.
Podawać z ulubionymi dodatkami . . .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .