sobota, 17 sierpnia 2013
Boćek z sałatą i papryką
*Ilość składników zależy od tego ile chcemy zrobić ruloników
* przypraw typu sól,pieprz też nie dodałam,ale jak ktoś lubi to można . . .
Bardzo smaczna przekąska na ciepło.Na zimno nie próbowałam :)
Boćek z sałatą i papryką
Sałata karbowana
Papryka czerwona
Boczek surowy plastry
Pomidorki koktajlowe
Liscie sałaty myjemy-osuszamy.
Z umytej i osuszonej papryki kroimy słupki.
Boczek grillujemy na patelni grillowej lub na grillu-odsączamy na papierze kuchennym.
Kładziemy po dwa plastry boczku tak żeby paski nachodziły na siebie i na samym początku układamy liścia sałaty,na sałatę słupki papryki , zawijamy i nabijamy np. osobno każdy na wykałaczkę lub na patyczki grillowe (jak u mnie) po dwie sztuki.
Układamy na talerzu dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i podajemy do stołu . . . .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .