niedziela, 14 lipca 2013

Serduszkowe grillowane burgery wołowe






Pyszne,delikatne burgery o posmaku imbiru . . . .


Serduszkowe grillowane burgery wołowe

200g polędwicy wołowej zmielonej
1 mała cebulka (starta na tarce o drobnych oczkach)
1 ząbek czosnku (starty na tarce o drobnych oczkach)
1 płaska łyżka startego imbiru
1 łyżeczka musztardy delikatesowej
3 łyżki rosołu (ja miałam drobiowy)
olej do posmarowania grilla
sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania

Mięso ,przekładamy do misy.Dodajemy do niego starty imbir,czosnek,musztardę i cebulkę.Całość delikatnie solimy i pieprzymy oraz wlewamy 3 łyżki rosołu.

Wyrabiamy dłonią na jednolitą masę.Kule mięsa dzielimy na pół i każdą część przekładamy do foremki w kształcie serca (lub tak jak ja do objemki na sadzone jajo)

Grill smarujemy olejem i grillujemy nasze serduszka po 4 minuty z każdej strony i gotowe  . . .

Podajemy w bułce lub do ziemniaków to już jak kto lubi....
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Wow miałaś świetny pomysł :) Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. miłość na talerzu:) Pozdrawiam Agabi

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .