Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
Jedzmy ryby bo są zdrowe i pyszne !!!!
Polecam wszystkim smakoszom ryb bo halibut smakuje wyśmienicie :-)
Na 4 porcje:
350g fileta z halibuta
2 -3 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku
sok z dwóch plastrów cytryny
sól morska i pieprz kolorowy świeżo mielony wg.uznania
masło do wysmarowania blaszki
Rybę dzielimy na cztery równe części i przekładamy do blaszki wysmarowanej masłem.
Porcje ryb kropimy sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy i posypujemy tymiankiem.
Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C (grzanie góra) 20 minut i gotowe.
Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami . . .
:) Pycha. Dzisiaj jedlismy bardzo podobnie, ale czarniaka z tymiankiem. Prawie identycznie jak u Ciebie, tylko na wierzchu mialam jeszcze plasterki czosnku.
OdpowiedzUsuń