Pyszne,ostre pałki z kurczaka po indyjsku mmm palce lizać ;) Moze ktoś sie skusi ? :-)
POTRZEBUJEMY :
6 pałek z kurczaka
210g sos Tandoori Curry
1 papryczka chili
sól morska wg. uznania
Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym papierowym z
nadmiaru wody a następnie przekładamy do misy. Dodajemy sos tandoori
oraz troszkę solimy (to już wg.gustu) Dodajemy również papryczkę chili
pokrojoną w krążki wraz z ziarnami.Całość Mieszamy za pomocą dłoni i
chłodzimy w lodówce ok.2h.
Po tym czasie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.Nakrywamy
pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka
-grzanie góra-dół) 1 godzinę.
Po wyjęciu z piekarnika wykładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi.SMACZNEGO :-)))
zjadłabym takiego kurczaczka :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie, chyba nie będzie problemu ze znalezieniem amatorów na takie jedzonko :).
OdpowiedzUsuń