środa, 18 lipca 2012

Kurczak Tandoori Curry z Chili

Pyszne,ostre pałki z kurczaka po indyjsku mmm palce lizać ;) Moze ktoś sie skusi ? :-)



POTRZEBUJEMY :

6 pałek z kurczaka
210g sos Tandoori Curry
1 papryczka chili
sól morska wg. uznania

 Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym papierowym z nadmiaru wody a następnie przekładamy do misy. Dodajemy sos tandoori oraz troszkę solimy (to już wg.gustu) Dodajemy również papryczkę chili pokrojoną w krążki wraz z ziarnami.Całość Mieszamy za pomocą dłoni i chłodzimy w lodówce ok.2h.
 Po tym czasie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.Nakrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka -grzanie góra-dół) 1 godzinę.
 Po wyjęciu z piekarnika wykładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi.SMACZNEGO :-)))

2 komentarze:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie, chyba nie będzie problemu ze znalezieniem amatorów na takie jedzonko :).

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .