POTRZEBUJEMY:
100g łosoś wędzony na zimno
2 jajka ugotowane na twardo
1 garść szczypior drobno posiekany
4 łyżeczki majonez winiary
sól kolorowa wg uznania
Plastry łososia rozdrabniamy na talerzu za pomoca widelca.
Do rozdrobnionego łososia dodajemy szczypiorek,drobno posiekane jajka oraz majonez.Całość pieprzymy i mieszamy.(Soli nie dałam bo łosoś jest słony)
Można chwilę schłodzić w lodówce wtedy smakuje lepiej.
2 jajka ugotowane na twardo
1 garść szczypior drobno posiekany
4 łyżeczki majonez winiary
sól kolorowa wg uznania
Plastry łososia rozdrabniamy na talerzu za pomoca widelca.
Do rozdrobnionego łososia dodajemy szczypiorek,drobno posiekane jajka oraz majonez.Całość pieprzymy i mieszamy.(Soli nie dałam bo łosoś jest słony)
Można chwilę schłodzić w lodówce wtedy smakuje lepiej.
Podajemy z dowolnym pieczywem :-)
Łososia uwielbiam! Jedynym problemem jest to, że zjadam go zanim cokolwiek z niego zrobię :)
OdpowiedzUsuńTo prawda ciężko się oprzeć :D
UsuńMam wszystko poza majonezem w lodówce, ale znajdzie się jogurt, może jutro na śniadanie taką zrobię :)
OdpowiedzUsuńTomek tylko nie wiem czy z jogurtem nie spaprasz jej ;/;/
Usuńuwielbiam pasty i uwielbiam łososia :) ja zawsze zamiast majonezu używam jogurt a zamiast śmietany - kefir. w celach zmniejszenia liczby kalorii :-P więc myślę, że się uda :)
UsuńRobiłem ostatnio pasty z jogurtem i były bardzo smaczne :) Wprawdzie nie z łososia, ale myślę, że też by wyszła :) Tylko trzeba mocniej doprawić, bo jogurt nie ma tyle smaku co majonez ;)
Usuńświetna pasta!
OdpowiedzUsuńi na prawdę smaczna,polecam :-)
Usuńto musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńprezentacja kapitalna, a smak musi być genialny
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty.
OdpowiedzUsuń