niedziela, 22 lipca 2012

Pasta Łososiowo-Jajeczna

Pyszna pasta polecam wszystkim :-)

POTRZEBUJEMY:

100g łosoś wędzony na zimno
2 jajka ugotowane na twardo
1 garść szczypior drobno posiekany
4 łyżeczki majonez winiary
sól kolorowa wg uznania


Plastry łososia rozdrabniamy na talerzu za pomoca widelca.
Do rozdrobnionego łososia dodajemy szczypiorek,drobno posiekane jajka oraz majonez.Całość pieprzymy i mieszamy.(Soli nie dałam bo łosoś jest słony)
Można chwilę schłodzić w lodówce wtedy smakuje lepiej.

Podajemy z dowolnym pieczywem :-)

11 komentarzy:

  1. Łososia uwielbiam! Jedynym problemem jest to, że zjadam go zanim cokolwiek z niego zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam wszystko poza majonezem w lodówce, ale znajdzie się jogurt, może jutro na śniadanie taką zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tomek tylko nie wiem czy z jogurtem nie spaprasz jej ;/;/

      Usuń
    2. uwielbiam pasty i uwielbiam łososia :) ja zawsze zamiast majonezu używam jogurt a zamiast śmietany - kefir. w celach zmniejszenia liczby kalorii :-P więc myślę, że się uda :)

      Usuń
    3. Robiłem ostatnio pasty z jogurtem i były bardzo smaczne :) Wprawdzie nie z łososia, ale myślę, że też by wyszła :) Tylko trzeba mocniej doprawić, bo jogurt nie ma tyle smaku co majonez ;)

      Usuń
  3. prezentacja kapitalna, a smak musi być genialny

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .