Pyszne i mają duzo witamin.Uwielbiam je mmm :-)
- 1 pęczek szparagi białe (12szt)
- 1 mała łyżeczka cukru
- 1 mała łyżeczka soli
- 2 jajka surowe
- 2-3 szczypty koperek świeży (posiekany)
- olej do smażenia
- pieprz kolorowy wg.uznania
- Szparagi obieramy z łykowatej skórki za pomocą obieraczki do warzyw. W garnku gotujemy wodę z cukrem i solą.Do wrzątku wrzucamy szparagi i gotujemy około 10 minut. W tym samym czasie gdy szparagi sie gotują robimy jaja sadzone.Na patelni rozgrzewamy olej i wbijamy na nią jajka.Posypujemy pieprzem i świeżym koperkiem.Smażymy do ścięcia się białka,żółtko ma być płynne. Następnie wyciagamy szparagi i układamy na talerzu a na nie kładziemy jajo sadzone. Podajemy np.jako dodatek do obiadu . . .
- Ja podałam z młodymi ziemniakami,surówką oraz bitkami w sosie....
Pozdrowionka dla donosicielki,hi,hi
OdpowiedzUsuńOj zjadło by się,szkoda,ze jestem już po śniadaniu, może jutro:)?
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten smak! A do tego ta bajeczna kolorystyka! Buziaki, Evitka! :*
OdpowiedzUsuń