poniedziałek, 12 stycznia 2015

Jajeczne trójkąciki ze szpinakiem






Jest to przekąska dla fanów szpinaku i jaj ;)
Podajemy na ciepło lub zimno,solo lub z ulubionymi dodatkami(surówkami/sosami).

Potrzebujemy :

400g szpinaku rozdrobnionego (mrożony)

4 duże kurze jaja (ja miałam takie z podwójnymi żółtkami)

2 ząbki czosnku

4 szczypty posiekanej natki pietruszki

olej do smażenia

masło

sól,pieprz wg.uznania

dodatkowo patelnia u mnie o średnicy 19cm

Rozmrozony szpinak przesmażamy na maśle z drobno posiekanymi ząbkami czosnku,dobrze doprawiamy żeby nie był mdły - przykrywamy i odstawiamy

Każde jajo rozmącamy z dodatkiem soli i szczyptą natki pietruszki w 4 naczynkach osobno lub po kolei w jednym naczyniu.

Smażymy jajeczne naleśniki z obu stron po kilka chwil.

Na każdy nakładamy porcję farszu szpinakowego,rozsmarowujemy i składamy na pół i jeszcze raz na pół i gotowe.



Smacznego :-)
 

2 komentarze:

  1. O i coś takiego to bym zjadła :) ale już mój Mąż nie :P jeszcze mi się nie udało przekonać Go do szpinaku... :P może trzeba przygłodzić? - wtedy by wszystko zjadł :)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .