Witam :)
Dzięki uprzejmości firmy Iglotex dostałam do spróbowania kilka mrożonych obiadków a dokładnie warzyw na patelnię.
Dzisiaj wypróbowałam jedną z nich i wybór padł na pierwszą z zamrażalki czyli "Warzywa na patelnię po staropolsku " Połaczyłam Ją z karkóweczką i wyszedł wspaniały obiad.Polecam !!!
Warzywa na patelnie po staropolsku z wieprzowinką
Potrzebujemy na dwie porcje:
1 opakowanie mrożonki Iglotex ' Warzywa na patelnię po chłopsku '
1 duża młoda cebula pokrojona w krążki
2 ładne mięsiste plastry karkówki
olej rzepakowy do smażenia
1/3 szklanki przegotowanej wody
Oraz przyprawy wg.uznania
suszone płatki chili,czosnek granulowany,sos sojowy ciemny,kolendra w proszku,papryka czerwona słodka w proszku,pieprz czarny,sól morska,drobno posiekana natka pietruszki
Umyte i osuszone mięso kroimy w paseczki. Wrzucamy na rozgrzany olej na głębszą patelnię lub do rondla.Dodajemy krążki cebuli i wszystko doprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami. Smażymy na małym ogniu często mieszając.
Jak mięso i cebula bedą miękkie dodajemy mrożonkę Iglotex,podlewamy wodą -mieszamy,przykrywamy i dusimy do miękkości warzyw tj. 10 minut
Odkrywamy posypujemy natką pietruszki jeszcze raz mieszamy i podajemy z ulubioną sałatką/surówką czy ogórkiem.
W razie potrzeby można sobie jeszcze doprawić . . .
Smacznego :)
Może to i pyszne,ale w lecie wolę świeże,a gdzie filmik.
OdpowiedzUsuńChris,pyszne na szybki obiadek :) Filmiku nie ma bo nie mam statywu do tel i wszystko się trzęsie jak nagrywam jedną ręką,a drugą mieszam w garach hihi :D
Usuń