piątek, 11 lipca 2014

Orientalne roladki z karkówki + filmik amatorski ;)












 Witam :)
Dzięki uprzejmości firmy Iglotex  dostałam do spróbowania kilka mrożonych obiadków a dokładnie warzyw na patelnię.
Dzisiaj wypróbowałam drugą z nich i wybór padł na Iglotex - warzywa orientalne na patelnię
To był dobry wybór Polecam !!! 


Orientalne roladki z karkówki

Potrzebujemy:

2 duże rozbite plastry karkówki
2 garście mieszanki Iglotex - warzywa orientalne na patelnię
1 jajo rozmącone (roztrzepane)
10dkg sera żółtego (gouda) startego na tarce o średnich oczkach
sól świeżo mielona
pieprz czarny świeżo mielony
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia

Mieszankę orientalną robimy tak  jak jest napisane na opakowaniu plus posypujemy ją mieszanką jaka była dołączona do mrożonki.Dusimy do miękkości i odstawiamy do wystygnięcia.

Do przestudzonego farszu dodajemy żółty ser i całość mieszamy.

Rozbite kotlety z karkówki solimy i pieprzymy. Na każdy wykładamy po porcji farszu i zawijamy.
Najpierw boki a potem rolujemy w roladki.
Obtaczamy z wszystkich stron w rozmąconym jaju a następnie w tartej bułce.
Roladki smażymy na dość głębokim oleju na patelni z obu stron do zarumienienia się. Na wolnym ogniu żeby w srodku nie były surowe.

Podajemy z ulubionymi dodatkami
Smacznego :-)




5 komentarzy:

  1. Fantastyczne roladki! Nadzienie piękne, kolorowe, je się oczami!

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmniam! jak ja dawno nie jadłam takich rarytasów!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję,było pysznie,akurat trafiłam na mięciutką karkóweczkę :)

      Usuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .