sobota, 10 listopada 2012

Śniadaniowe torciki

Zapraszam wszystkich na przepyszne śniadaniowe torciki :-)









Śniadaniowe torciki
Na Pastę:

    1 puszka sardynki z cytryną w oleju (125g)
    1/2 średniej cebuli (obranej i pokrojonej drobno w kosteczkę)
    2 średnie ogórki konserwowe
    2 jajka kurze ugotowane na twardo (posiekane dość drobno)
    1 łyżka oleju
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
Dodatkowo:
6 kromek pieczywa dowolnego (lepiej jak by było ciemne-lepszy efekt)

2 foremki do dań (u mnie śr.8cm)

Z pieczywa za pomocą foremek wycinamy 6 krążków.

Otwieramy puszkę i zawartość przekładamy do miseczki.Widelcem rozdrabniamy rybę. Dodajemy drobno pokrojone jajka,ogórki,olej oraz cebulkę.Solimy,pieprzymy i dokładnie mieszamy.

Na talerzu ustawiamy foremkę i na spód wkładamy krążek pieczywa,na pieczywo układamy pastę rybną wygładzając łyżeczką po całej powierzchni.Następnie znowu pieczywo i pastę. W jednej foremce mają być trzy krążki pieczywa i trzy warstwy pasty.Tą sama czynność powtarzamy z drugim torcikiem.
Dekorujemy wg. uznania i podajemy :-)

SMACZNEGO :=)

6 komentarzy:

  1. ależ wykwinte śniadanie, wspaniale się prezentuje;)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne, ładne i smakowite.Ten metalowy pierścień nazywa się ausztycher,tak nazywają to kucharze i cukiernicy.Pozdrawiam Krzysztof

    OdpowiedzUsuń
  3. po prostu sie zakochałam i zrobię podobne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł na podanie śniadanka. do ulubionych i z pewnością wykorzystam.

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .