Tak przygotowane jajka pieknie prezentują się na stole....
3 jajka
6 krążków cebuli
5 łyżek majonez (u mnie winiary)
1 łyżeczka barwnik spożywczy czerwony
1 łyżeczka barwnik fioletowy
Jajka gotujemy na twardo.Kubki z barwnikiem zalewamy gorącą wodą przegotowaną.Jajka obieramy ze skorupek i przekładamy do kubków z czerwonym barwnikiem na około 15 minut.
Do innego kubeczka wkładamy majonez i barwnik fioletowy-mieszamy.
Na talerzu układamy krążki cebuli a na nich jajka przekrojone wzdłuż.Dekorujemy kolorowym majonezem i podajemy :-)
Dodaję do akcji:
http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/wielkanocne-smaki-2
Pisanki do jedzenia? ;) A kolor sosu obłędny. ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Ewik! :)
Buziaki Kasiu muaaa :***
UsuńNo mowę mi odjęło. Genialne !
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
UsuńPrezentują się przepięknie,ale czy można je "bezpiecznie"zjeść?
OdpowiedzUsuńOczywiście żartuję....
Oczywiście:) Jak ja nie spuchłam po nich to mozna śmiało zajadać hihi ^^
Usuń