niedziela, 19 lipca 2015

Rolada z indyka z serkiem i wiśniami




*Taka jedna rolada spokojnie wystarczy na dwie porcje :)


300g mięsa z indyka (ja miałam polędwiczkę)
serek almette fruit (wiśnia z zurawiną)
1 liść sałaty masłowej
wiśnie drylowane kilka sztuk
1 małe jajko
bułka tarta
olej do smażenia
przyprawy wg.uznania
sól,pieprz,przyprawa do dań z drobiu

Umyte i osuszone mięso rozbijamy na cienki płat,najlepiej przez woreczek żeby nie podziurawić mięsa.
Doprawić solą,pieprzem i przyprawą do dań z drobiu.
Następnie mięso posmarować serkiem,na ser położyć kilka rozgniecionych wiśni a na wiśnie liść sałaty.
Całość zwinąć w roladę,spiąć wykałaczkami.
Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na wolnym ogniu żeby w środku mięso nie było surowe.Gotowe odsączyć na ręczniku papierowym,pokroić w plastry i podawać z ulubionymi dodatkami np.frytkami i sałatką/surówką
Smacznego

W wiśniowym sadzie 2015

2 komentarze:

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .