sobota, 30 maja 2015

Jajecznica z młodą kapustą




  • Pyszna,nawet córka nie wybrzydzała :-)

1 spora garść posiekanej młodej kapusty
1/2 średniej cebuli
3 duże jajka
1 łyżka masła
sól,pieprz do smaku

Na patelni roztapiamy masło i szklimy psiekaną cebulę,następnie dodajemy posiekaną kapustę.Całość oprószamy solą i pieprzem.Smażymy do momentu aż kapusta nam zmięknie.

Na koniec wlewamy jajka i całość smażymy mieszając do ścięcia się jaj.
Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionym pieczywem.Smacznego :-)

4 komentarze:

  1. no proszę, nie wpadłabym na to, żeby dodać kapusty do jajecznicy! muszę kiedyś spróbować

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. . . . jeśli lubisz jedno i drugie z pewnością posmakuje :) pozdrawiam Ewa :)

      Usuń
  2. Jestem pod wrażeniem, pomysł super! Nie wpadłabym na dodanie kapusty do jajecznicy :)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .