wtorek, 22 stycznia 2013

Pasta mięsna do pieczywa

Dzisiaj proponuję pyszną pastę do pieczywa.
Pasta w smaku przypomina pasztet drobiowy.Jeśli by była za mdła można dodac więcej chrzanu...
Ale po schłodzeniu,na drugi dzień jest wyśmienita-Polecam :-)






 Pasta mięsna do pieczywa
Resztki pieczonego kurczaka ( ja miałam pierś i jedno udko)
1 pęczek szczypiorku (umyty,osuszony i posiekany)
3 duże łyzki majonezu winiary
3 czubate łyżeczki chrzan ze słoiczka
2 jajka ugotowane na twardo
sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania

Pierś i udko oskubać na mniejsze kawałki wraz ze skórką włożyć do blendera i zblendować,przełożyć do miseczki.Nastepnie do blendera włożyć jajka i również zblendować,przełożyć do mięsa.
Dodac majonez,chrzan,szczypiorek sól i pieprz.
Wszystko razem wymieszac na jednolitą masę.Włożyć do lodówki i schłodzić.
Podawać z ulubionym pieczywem.....

12 komentarzy:

  1. Mmm, pasty uwielbiam, przepis zapisuję! :)
    Właśnie obejrzałam sobie Twój filmik, haha! Ty gwiazdo filmowa! :) Ładna, zgrabna, a do tego świetnie gotuje! Szkoda, że jesteś mężatką, bo z miejsca bym się oświadczyła, haha tak mnie zaczarowałaś. :D Buziaki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu teraz to mnie rozbawiłas do łez hahaha :D ale pamietaj zawsze możesz się oświadczyć bo ja jestem stara panna na wydaniu hihi ;D

      Usuń
  2. Chętnie skorzystam z pomysłu, bo zapowiada się smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje Aga :) mówię Ci na drugi dzień jeszcze lepsza ;)

      Usuń
  3. Ewuniu, na prawdę jesteś dobra.Pasta ładnie podana,wyciśnięta z ausztychera.Co stronę otworzę to i twarz znajoma i przepisy.Tak trzymaj.Bardzo się cieszę że lubisz gotować,obserwować i robisz to bardzo dobrze.Pozdrawiam Christopher

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzieki Chris,miło mi usłyszeć tak miłe słowa od prawdziwego szefa kuchni :-)

      Usuń
  4. ja na każdą pastę jestem na tak :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Rewelacja! Zamiast silikonu i plastików z marketu. Ciekawe jak by jeszcze dorzucić paprykę...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mariolu to juz zależy od waszych kubków smakowych :-) Buziaczki :***

      Usuń
  6. odgapię się, mam swojską kurę, ale mieso z niej włąsnie na pastę przerobię;)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .