niedziela, 19 lutego 2012

Wątróbka z cebulką w sosie własnym


 Co tu dużo pisać ?

Tanio,szybko i smacznie....

400g wątróbka drobiowa
2-3 duże cebule
3 łyżki olej do smażenia
3 łyżki mąka(np.tortowa)
1/3 szklanka wody (przegotowana)
1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
sól,pieprz(wg.uznania)

Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek.Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy wątróbkę,posypując ją mąką.Podsmażamy ją z każdej strony po kilka chwil.Następnie dodajemy cebulę i posypujemy papryką,solą oraz pieprzem.Delikatnie całość mieszamy.Dodajemy wodę i dusimy do miękkości cebuli.

Podajemy np.z pieczywem :-)

10 komentarzy:

  1. Tanio, smacznie i tradycyjnie. Moja, zmęczona eksperymentami kulinarnymi rodzinka, byłaby zachwycona!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wątróbkę. Właśnie dlatego, że tanio, szybko smacznie. Ostatnio do wątróbki dodaję bakalie - śliwki, morele i rodzynki suszone. Wychodzi niesamowicie pysznie. Polecam.

    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  3. gdybym tylko kiedyś przekonała się do wątróbki... ;) na pewno bym zjadła!

    OdpowiedzUsuń
  4. szalenie apetycznie wygląda!
    pozdrawiam,
    szana-banana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznie się prezentuje, chętnie zjadałbym Twoja:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę, muszę jeszcze w tym tygodniu zjeść wątróbkę! ;) Twoja pyszności! ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wątróbka wyszła super.... dodałam jeszcze suszoną żurawinę... pycha...

    OdpowiedzUsuń
  8. Baaaardzo smaczniaste. Mniamiaste i w ogóle znakomito-pyszniaste. Palce lizać.(nawet u nóg). Hihi.

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .