sobota, 11 lutego 2012

Walentynkowa Fritatta


Super,szybko i smacznie :-)

6 jaj kurzych
1/2 pęczek szczypior
2 łyżki groszek konserwowy (po odcedzeniu)
1 łyżka masło
6 plasterków salami
sól,pieprz (wg.uznania)








Szczypior myjemy-osuszamy i kroimy drobno.Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy,solimy i pieprzymy.Dodajemy szypiorek i groszek.Na rozgrzaną patelnię (u mnie średnica patelni 21cm) wlewamy masę jajeczną i podsmażamy spód na wolnym ogniu około 3 minuty.Z plastrów salami wycinamy serduszka.
Piekarnik rozgrzewamy do 180*C druga półka od góry grzanie (góra) Gdy piekarnik jest nagrzany wkładamy patelnię z fritattą,ale przed włożeniem układamy na niej wycięte serduszka z salami i podpiekamy około 8-10 minut w zależnosci jaki mamy piekarnik i gotowe.

SMACZNEGO :-)

6 komentarzy:

  1. piękna,pyszna i kolorowa propozycja nie tylko śniadaniowa

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastyczna! Prosto, pięknie i efektownie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O jakie zmiany! Jakie cuda! :O Kurczę, gdyby nie to, że jesteś mężatką, poprosiłabym Cię o rękę normalnie! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu jesteś niesamowita.Uwielbiam twoje poczucie humoru ;)

      Usuń
  4. Idealna na romantyczne sam na sam :-)
    Masz świetne pomysły!
    Właśnie przeczytałam, że masz 14 letnią córkę?? Jak to, przecież sama wyglądasz na nie więcej niż 23 lata! :D szacun!

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .