niedziela, 20 marca 2016

Przystawki z cukinii i jajecznicy






Szybko i smacznie :-)


1 cukinia (wystarczy na 6 przystawek)
3 jajka kurze
3 kapelusze boczniaków
3 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku
sól,świeżo mielony pieprz
olej rzepakowy do smażenia

PRZYGOTOWANIE

Cukinię porzadnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na około 5 milimetrowe plasterki. Przesmażyć na jednej łyżce oleju z dodtkiem soli i pieprzu z obu stron.Gotowe wyłożyć na papierowy ręcznik kuchenny.
Jajka wbić do kubka,dodać sól,pieprz ,szczypiorek i rozmącić.
Grzyby pokroić w drobną kosteczkę i przesmażyć,ciągle mieszając.Do grzybów wlewamy masę jajeczną i smażymy do ścięcia się jaj.

Na krążek cukinii wyłożyć porcję jajecznicy,przykryć następnym krążkiem i znowu nałożyć porcję jajecznicy,na jajecznicę położyć kolejny krążek cukinii i na wierzch kolejną porcję jajecznicy. I tak postepujemy z wszystkimy składnikami.Żeby się lepiej trzymało możemy w środek wbić patyczki.
Smacznego.

4 komentarze:

  1. Mniam , jakie smakołyki :)
    A zdjęcia jakie piękne :)
    Wszystko na duży plus :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu dla mnie cukinia,boczniaki i jaja to mega pyszności hihi ;) dzieki :*

      Usuń
  2. Idę do ogródka po cukinię - za 6 m-cy :D

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .