Umyty i osuszony kawałek (słupek) wołowiny wkładamy do zamrażalki (żeby póżniej można było go łatwiej pokroić na cienkie plasterki)
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,odcedzamy i odstawiamy.
Ligawę kroimy w cienkie plasterki,następnie w paseczki.
Cebulę w piórka,czosnek i papryczkę chili drobno siekamy.
Przekładamy do miski,dodajemy imbir,sos sojowy/mieszamy i marynujemy 1 godzinę.
Po tym czasie rozgrzewamy olej,wkładamy mięso z cebulą,czosnkiem i papryką.Smażymy ciągle mieszając (ok 7-8minut) nastepnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.Odkrywamy,dolewamy wino i dalej smażymy mieszając do odparowania wina. Dodajemy fasolkę szparagową oprószamy solą,pieprzem,mieszamy i możemy podawać np. z ryżem
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .