wtorek, 4 sierpnia 2015

Przekąska z jajek, pomidorów i tuńczyka




  • Tak przygotowane jajka można podać na stół "imprezowy" jako przekąski ;)
  • 5 kurzych jaj (ja miałam klasy L)
    2 średnie pomidory malinowe
    1 cebula czerwona
    3 łyżki dobrego majonezu
    1/2 pęczka szczypiorku
    tuńczyk w sosie własnym ( ilość wg.uznania)
    sól,pieprz świeżo mielony wg.uznania

    Jajka ugotować na twardo-ostudzić,obrać,przepłukać i pokroić na połówki wzdłuż.
    Umyte pomidory pokroić w ósemki,cebulę w krążki a szczypior porwać na drobniejsze kawałki.
    Do blendera dodać majonez i porwany szczypiorek,całość zblenderować-odstawić.
    Na talerzu/półmisku ułożyć jajka,pomiędzy nimi poukładać pomidory,całość posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
    Na każdym jajku ułożyć po troszkę tuńczyka i posypać krążkami cebuli.
    Całość polać majonezem szczypiorkowym,posypać delikatnie posiekanym drono szczypiorem i można podawać na stół jako przekąski.
    Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .