niedziela, 4 marca 2012

Jajecznica z Porem



 Smakuje podobnie jak jajecznica z cebulką lecz tej smak jest bardziej wyrazisty.Polecam :-)

Porcja na dwie osoby:

4 jajka kurze
por (jasna część długość 20cm)
2 łyżki masło
sól (wg.uznania)


Pora myjemy pod bieżącą wodą-osuszamy i kroimy w krążki.
Jajka rozmącamy w kubku z odrobiną soli. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pora.
Smażymy go mieszając do tej pory aż nam lekko zwiędnie(patrz fot.nr.3).Następnie wlewamy jajka i mieszamy ciągle do ścięcia się jaj....

4 komentarze:

  1. Nigdy przenigdy nie myślałam o jajecznicy z porem? Faktycznie tak smaczna jak wygląda? Uwielbiam por!
    http://allergygirl.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak.Proszę spróbować sobie ewentualnie na mniejszej ilości.Ale podejrzewam że jak lubisz pora to z pewnością będziesz robiła częściej :-)

      Usuń
  2. Fajny pomysł na śniadanie i nie tylko!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyobraź sobie,moja droga, że też coś takiego raz zrobiłam! ;) To jest naprawdę fantastyczne w smaku. ;) I jakie ładne kolorki, iście wiosenne! ;) Buziaki! ;)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .