czwartek, 13 października 2011

Chrupiące Skrzydełka

Dzisiaj zrobiłam proste ale smaczne i chrupiące skrzydełka mmmmm :) Oczywiście na ostro ;D


6 skrzydełek z kurczaka (można więcej w zależności ile osób jest)
3 łyżeczki chili w proszku
1 jajo
1 opakowanie Chrupiący kurczak z Kamisa
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1/5 szklanki oleju

Skrzydełka myjemy,odcinamy lotki bo nie będą nam potrzebne a następnie je kroimy na pół.
Do garnka wrzucamy skrzydełka zalewamy zimną wodą i dodajemy trzy obrane ząbki czosnku,łyżeczkę soli i gotujemy na wolnym ogniu około 35 minut. Potem wykładamy je do wystygnięcia. W jednym naczyniu rozkłócamy jajo a do drugiego wsypujemy naszą panierkę i dodajemy do niej 3 łyżeczki chili (mieszamy)Na głębszej patelni lub w woku rozgrzewamy olej.Jak już jest dostatecznie gorący to wtedy szybko panierujemy nasze kawałki kurczaka tj. najpierw w jaju a następnie w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.Przekładamy na ręcznik papierowy żeby nam tłuszcz spłynoł i gotowe.









Podajemy np. z frytkami i ulubioną surówką :-)
SMACZNEGO :=)


15:40

2 komentarze:

  1. o jaka fajna wieżyczka! cudnie!

    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajne! My też robimy skrzydełka na ostro, ale raczej bez panierki, mam ochotę na takie, jak te! :)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .