sobota, 19 maja 2012

Zapiekanki z serem,cebulą i pieczarkami

Nie ma to jak domowe zapiekani.Może ktoś jest chętny ????
Są pyszne i chrupiące. Polecam :-)


Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Obrane pieczarki kroimy w plasterki.A cebulę w piórka.

Bagietkę kroimy w poprzek na trzy części a potem każdy kawałek wzdłuż.Układamy jedna przy drugiej na blaszce od piekarnika.(pod spód podkładamy papier do pieczenia)
Każdą smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do pizzy.
Na wierzch układamy pieczarki.Następnie cebulę i posypujemy obficie serem.

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill-dolna półka)i pieczemy około 10 minut.Do rozpuszczenia się sera i lekkiego zarumienienia się bagietki.




Wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)