poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Tuńczyk Pieczony w Sosie

Nawet się nie spodziewałam że polędwica z tuńczyka jest tak pyszna.
Dzisiaj zrobiłam i się przekonałam że jest fantastyczna .Polecam :-)


Porcja na dwie osoby :

Poledwica z tuńczyka 2szt.(mrożona 225g)
100g śmietana 18%
2 łyżeczki czubate majonez (u mnie winiary)
1 garść koperek świeży (umyty,osuszony i posiekany)
sól,pieprz wg.uznania

Do miseczki wlewamy śmietanę dodajemy majonez i koperek.Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy połowę sosu śmietanowego.Na niego układamy polędwice ryby-bez rozmrażania.Solimy,pieprzymy i na wierzch każdej dajemy dodatkowo po kleksie jeszcze sosu.
Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C (grzanie góra-druga półka od góry) i zapiekamy 20 minut.
Po tym czasie wyciągamy i możemy podawać z czym kto lubi...
Ja podałam z ziemniakami piure i surówką . . .

SMACZNEGO :=)