Jak są gorące to ser się fajnie ciągnie ;)
Kuleczki, świetnie smakują na zimno w formie przystawki np. jedna kuleczka,ogóreczek i setka :D
Z tej porcji wyszło mi 8 kulek
3 białe kiełbasy surowe
serek topiony (śmietankowy)
1 ząbek czosnku
bułka tarta
olej do smażenia
Z kiełbasek ściągamy flaka (osłonkę) przekładamy do miski.Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek-mieszamy.
Z serka robimy kuleczki (wielkość jaka nam się uda)
Na zwilżoną dłoń nakładamy porcję mięsa i robimy placek,na niego nakładamy kulkę sera i zamykamy dokładnie dłońmi formując kulki.
Każdą panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.
Odsączamy na rę czniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.
Ale fajne, pierwszy raz widzę takie :)
OdpowiedzUsuńFajne i smaczne,tylko trzeba dobrą kiełbaske dostać :)
UsuńPomysł rewelacja ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje Ola :)
Usuń